Жалби срещу резултатите от изборите в Хаджидимовско

05 ноември 2019 09:44   4788 прочита


В Административен съд Благоевград постъпиха няколко жалби след обявяването на резултатите от местни избори 2019г. от района на Хаджидимово. Една от тях е срещу решение на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветници в община Хаджидимово от произведените на 27 октомври местни избори.

Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС. Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“. Таиров оспорва решението ОИК Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Хаджидимово.

Административен съд – Благоевград образува дело против решение на ОИК Хаджидимово.

Делото е по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметство село Копривлен, община Хаджидимово. Зайков оспорва решение на Общинска избирателна комисия Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев. Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

Делото е насрочено за разглеждане в петък открито съдебно заседание.

Г. Георгиев


Още за: жалби   резултати   избори   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар