Извънредна сесия на ОБС Благоевград! Какво наложи свикването ѝ?

08 юни 2020 13:11   8 коментара   12142 прочита


Извънредно ще заседават благоевградските общински съветници в петък. Заседанието е по покана на шефа на ОБС - Ан. Тодоров, който е включил 9 точки за обсъждане в дневния ред. Пръв той ще изнесе доклад пред колегите си относно изменение и допълнение на Етичния кодекс на общинския съветник в ОБС Благоевград.

Останалите точки, който ще разискват извънредно местните парламентаристи са свързани с годишните финансови отчети за изминалата 2019 година на общинските търговски дружества сред които:

„Медицински център I - Благоевград” ЕООД;  „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Благоевград” ЕООД;  „Център за психично здраве - Благоевград” ЕООД;  „Благоевград инвест 2016” ЕООД; „Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД; „Пазари” ЕООД; „Биострой” ЕООД; „Специализирана болница за активно лечение по онкология “Свети Мина” ЕООД.

Припомняме, че обичайно избраниците на благоевградчани заседават веднъж месечно. Още със встъпването си в длъжност през 2019 обаче, местният парламент заседава многократно докато излъчи свой лидер. Състояха се и няколко рокади в състава му, а по-късно работата му спря заради обявената пандемия. Кметът на Благоевград Р. Томов също спъва работата по същество на общинските съветници, тъй като на тях им се наложи да избират временен кмет на града - решение, което бе оспорено и неспазено от градоначалника. Сега общинските съветници наваксват с изостанали задачи, което налага и свикването на извънредна сесия.

П. Пенева

 


Още за: сесия   Благоевград   ОбС   Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
08 Юни 2020 13:54 | Шумантов@
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Дончо Тодоров и етика?


08 Юни 2020 15:52 | ?????
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Извънредната заплата, какво друго??? Какво щеше да стане, ако се приемаха тези отчети в редовната сесия в края на месеца? Разликата е десет дни!


08 Юни 2020 15:57 | хмм
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Извънредните май не им се плащат допълнително... Ако е така - лошо и незаслужено най-вече.


08 Юни 2020 18:20 | някой
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Всички са идиоти !
Трябва им бой не заплати !
Виждам само интересаджий и продажници на тази снимака !
Само не мога да разбера с какво лице ходят по града, безсрамници


08 Юни 2020 19:32 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Искам да подсетя бъдещият кмет на Благоевград Атанас Киряков, да обърне специално внимание на приноса на постоянните общински съветници, от които зависеше икономическото и културното състояние, и социалната сигурност на общината. Техните действия са видими навсякъде - застроени паркове и зелени площи, взривени и унищожени сгради на, Зърнени храни, унищожена градската минерална баня, природното богатство на града минералната вода приватизитрана, обезлюден град и села, навлизане на дрога в училищата и в общинските структури, обезводнено плодородно поле, и т. н. За да бъдат запознати гражданите, как е постигнато тяхното забогатяване, и дадали са редовни данъкоплатци.


08 Юни 2020 22:20 | �������
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ДЬ ГО ДУХАШ ЗАЕДНО С АТАНАС КИРИЯКОВ. АЗ ТОВА ТЕ ПОДСЕЩАМ.


09 Юни 2020 10:29 | До горния
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хахаххахах... добро е. :D:D:D


09 Юни 2020 15:42 | Ха ха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каква етика и какъв етичен кодекс, като имате общински съветници, като Мама Кажа, които не плащат от десетилетия задълженията си към същата тази община. Нетрупаните задължения са огромни а пък заплатата му я превеждате всеки месец.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар