Изборите за кмет в Разлог отложени за 15 ноември заради празника на града

19 септември 2009 00:18   3661 прочита

С указ на президента Г. Първанов

Частичните избори за кмет на община Разлог се отлагат от 24 октомври за 15 ноември 2009 г. Вчера президентът Георги Първанов подписа указ за насрочването им, в който е фиксирана новата дата.
Причина за отлагането на местните избори с 3 седмици е молбата, изпратена до президентството от настоящия вр.и.д. кмет на община Разлог инж. Благой Дункин и председателя на Общинския съвет д-р Радко Тумбев. Двамата помолиха изборите да се проведат на друга дата, защото на първоначално обявения 24 октомври Разлог чества Деня на града и едни евентуални избори ще оставят хората без традиционния им празник.
Припомняме, че кметският стол остана празен, след като Любен Татарски стана депутат. До момента сигурните кандидати за мястото му са 5-има. Синята коалиция заложи на инж. Дункин, който досега беше зам. кмет на общината, а от 2 месеца е вр.и.д. кмет. ГЕРБ номинира за поста управителя на Бизнес център “Места” и настоящ общински съветник Красимир Герчев. Партията на Яне Янев “Ред, законност и справедливост” се спря на Иван Арнаудов, а след дълго колебание БСП реши да подкрепи заедно с партия ЛИДЕР военния лекар д-р Румен Кондев, който беше втори в листата на бизнесмена Христо Ковачки на парламентарния вот. “Атака” също предяви претенции към кметския кабинет с кандидата си Иван Арнаудов.


Още за: избори   отлагане   Разлог   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар