Илиан Георгиев: Лозарският сектор има нужда от по-сериозна държавна подкрепа

21 май 2024 11:23   12 коментара   7004 прочита


Кандидат-депутатът от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев, водачът на листата в Пиринско Росен Желязков и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков посетиха днес Винарска изба „Логодаж“. Това бе поредната им среща в предизборната кампания, тъй като за тях най-важно е да са очи в очи с хората и бизнеса, за да чуят проблемите им. Тримата видях целия производствения процес и след това разговаряха със собствениците на избата. 

Те споделиха, че субсидиите за лозарския сектор са много ниски - за лозе се дават толкова средства, колкото се отпускат за една ливада. По-малкото субсидии правят сектора неконкурентноспособен на пазара.  

„Поемам ангажимент, ако бъда избран за депутат, да търся с колегите си механизъм за по-високи помощи за лозарския бранш. Само след месец, два се отварят мерки за преструктуриране и за инвестиции в сектора, така че това е възможност за всички наши винарни“, заяви Илиан Георгиев. 

Росен Желязков подчерта, че отново се предвижда държавна помощ за компенсиране на разходите на лозарите за препарати. 

Кметът на село Логодаж Пламен Червенков поиска и малките населени места да могат да получават европейски инвестиции. Той подчерта, че в момента няма дори един работник, който да се грижи за чистотата в селото и се налага с лични пари да осигурява почистването.  

Илиян Георгиев и Росен Желязков го посъветваха да се обединят няколко села, които да създадат Местна инициативна група, чрез която да кандидатстват за средства. 

По-късно двамата кандидати за народни представители и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков бяха посрещнати от десетки жители на село Церово, където направиха дарение за църквата в населеното място. 

„Надявам се, че ще съставим правителство, което да възстанови загубеното през последните три години – връзката между централната и местната власт. Така парите от държавния бюджет по-бързо ще стигат да малките населени места за решаването на проблемите им“, заяви Росен Желязков.

Местните хора поискаха най-сетне да се намерят средства за ремонт на читалището. 

„Като народен представител, ако бъда избран, ще изисквам, ще търся и ще гарантирам развитието на община Благоевград и на селата в нея. Като един от първите ми ангажименти ще е да се осигурят средства за ремонта на читалището в Церово от централния бюджет. Но може да го направим и с Община Благоевград. Няма да жаля сили и средства всички населени места в общината да върнат своя блясък“, каза Илиан Георгиев. 

Точно заради това е важно да изберете депутат от Благоевград, за да има кой да защитава интересите и на града, и на селата, увери присъстващите Андрей Новаков. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
21 Май 2024 11:57 | Грамажданин
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Илиянчо, ке седиш на задните редове и ке чутиш като риба. Нито нещо ке предложиш, нито некой ке те чуе. Белки можеш барем да читаш, оти некои и тава не могат.


21 Май 2024 11:58 | Грамажданин
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

А, да ти кажем оти и Железковио и Новаковио ке я свършат като тебе.


21 Май 2024 12:10 | Продан
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Илиян къде се бута до Роско и Андрешко ?
Тоя знае ли да чете, пише и смета .Малееее голаводняци


21 Май 2024 13:00 | Нека
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Същият този Желязков, който каза че ще помагат и дават на Украйна докато може, и е необходимо, а за България един кур. Същият този, който най гордо говореше слава усраина


21 Май 2024 13:39 | Пп
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Илиянка белополски слуга много зле изглеждаш, да не си употребил нещо


21 Май 2024 14:09 | фенка
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Иди си скрий някъде бе, винкел. Кандидатирай се от Перник, не от Благоевград.


21 Май 2024 16:12 | истината
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

САМО КАТО ВИДЯТ МАЗНАТА ФИЗИОНОМИЯ НА МИЛИОНЕРА КАМБИТОВ, ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ ВКУПОМ НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ.


21 Май 2024 22:00 | Любен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Насо, къде ти е Палавата Хихи ? да те пази и лази.


22 Май 2024 01:49 | ���ДЖУСА
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

АРТ ИНСТАЛАЦИЯЯЯЯЯ.....


22 Май 2024 07:30 | Прошко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Илиян е, сложи си костюм бе селчо тръгнал си по ватирано вехто, износено елече


22 Май 2024 09:54 | КОЛЕГА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПО СИЛНА КАМПАНИЯ НА ГЕРБ В БЛАГОЕВГРАДСКО ДО СЕГА НЕ Е ПРАВЕНА. ЩО НАРОД СЕ ИЗВЛЕЧЕ В ГРАДА В ПОДКРЕПА НА ИЛИАН Е ЧУДО НЕЧУВАНО, МИСЛЯ, ЧЕ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ ЩЕ СА НАД 6-7 ХИЛЯДИ И 2 МЯСТО СИГУРА.


22 Май 2024 10:45 | сиктир
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

камбата заприличал на лешояд
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар