Гл. секретар на областната управа Б. Георгиев, дясна ръка на ексгубернатора Л. Анчев, подаде оставка

11 февруари 2012 00:18   3567 прочита
Б. Георгиев
Б. Георгиев


Б. Георгиев

Главният секретар на кюстендилската областна управа Борислав Георгиев подаде оставка и стана още един от напусналите шефове в екипа на бившия губернатор Любомир Анчев, който е и лидер на местната ГЕРБ организация. Господин Георгиев сам подаде молба за напускане с мотиви, че има намерение да се реализира в частния сектор, обясни временният губернатор Даниела Годинова.

Според слуховете в областния център Борислав Георгиев, за когото се знаеше, че е дясната ръка на Анчев, е бил "помолен" да подаде молба за напускане, в противен случай ще бъде отстранен дисциплинарно, тъй като не ходел на работа, откакто Анчев не е областен управител.

Самият Георгиев се появи в края на миналата седмица на заседание, свикано от Годинова във връзка с аварийната ситуация - сняг, студ и евентуални наводнения при бързо топене на снеговете, казаха присъствали на срещата. Тогава Георгиев внесъл и молбата си за напускане.

Борислав Георгиев е завършил ВИФ.

Според нормативните документи за свободното място на гл. секретар в кюстендилската областна управа Министерският съвет трябва да обяви конкурс. Преди това от държавната структура в Кюстендил ще трябва да обявят темата, по която мераклиите за мястото ще трябва да направят разработка, обясни вр.и.д. губернаторът Даниела Годинова.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар