ГЕРБ - Кюстендил поиска да се спре работата на новоизбраните съветници

02 юни 2012 00:05   4036 прочита
Ст. Стоилов
Ст. Стоилов


Ст. Стоилов

Докато се решава дали изборът на ОбС ще бъде касиран, председателят Ст. Стоилов декларира, че ще работят заедно с кмета П. Паунов и няма да му пречат

ГЕРБ - Кюстендил поискаха Върховният административен съд да спре работата на новоизбрания Общински съвет в Кюстендил. Това стана след като кюстендилските административни съдии отказаха да спрат решението на Общинската избирателна комисия, с което се определят новоизбраните съветници след извънредните избори на 13 май тази година. След повторните избори ПП ГЕРБ - Кюстендил вкара едва четирима съветници, при девет на редовните избори.

Искането за спиране изпълнението на решението на ОИК е вписано в подадената жалба пред Административен съд - Кюстендил, а мотивите на кюстендилските гербери са, че би могло да причини големи и трудно поправими вреди на община Кюстендил и на нейните жители предвид възможността новият Общински съвет да приеме незаконосъобразни актове.

Няколко дни след изборите кюстендилските гербери поискаха касиране на изборите, изброявайки куп нередности, най-фрапантната от които е сбъркана буква в абревиатурата на ПП ГЕРБ, която в бюлетините бе записана като КП ГЕРБ.

Освен ГЕРБ и партия "Атака" също обжалва изборните резултати в Административен съд - Кюстендил, съобщи административният съдия Милена Алексова-Стоилова, която е съдия докладчик по делото.

И на ПП "Атака" е изпратено писмо, с което се иска допълване на жалбата и повече подробности, тъй като от партията са внесли бланкетна жалба, уточниха от Административен съд - Кюстендил.

Следващата седмица ще бъде насрочено открито заседание по съществото на подадените от "Атака" и ГЕРБ жалби срещу резултатите от изборите, казаха от АС - Кюстендил.

В същото време новоизбраният председател на ОбС - Кюстендил Стоян Стоилов заяви, че изборът на зам. председател и определяне на временна комисия, която да провери финансовото състояние на общината, са сред по-интересните точки на предстоящата сесия на 7 юни.

Докладната за проверката на финансите на кметството е внесена от Младен Ризов от РЗС. Ние от "Лидер" също имахме такава идея за подобна комисия. Комисията ще бъде от 9 съветници от всички политически партии и коалиции, заяви Стоилов. На сесията се предвижда да бъде направен и избор на още няколко комисии, сред които за уреждане на жилищните въпроси за гражданите със спестовните влогове, за установяване на конфликт на интереси, за предложения за съдебни заседатели. Ще бъде разгледано и искането на кюстендилеца Живко Анев, който се нуждае спешно от 775 лева за очна операция, каза Стоилов.

Живко Анев е клошар и от няколко години живее в колата си. Председателят на ОбС - Кюстендил Стоян Стоилов обяви, че е провел среща с кмета Петър Паунов.

С него ще работим заедно. Двете институции не могат да се борят помежду си, те трябва да се подпомагат. Не трябва да се пречи на работата на кмета, допълни Стоян Стоилов.


Още за: работа   съветници   ГЕРБ   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар