Георги Икономов: Банско ще има многофункционална спортна зала и три нови футболни игрища

11 октомври 2019 12:41   8323 прочита


Кандидатът за кмет Георги Икономов стартира представянето на секторните политики в Програмата си за управление на Банско за мандат 2019-2023.

На среща със спортната общност снощи той сподели стратегията на ГЕРБ за развитие на спорта. Той обещава да продължи инвестициите в масовия спорт и да осигури възможност за безплатен спорт на всеки нуждаещ се. Гарантира подпомагане на дейността на спортните клубове при пълна прозрачност и срещу измерими резултати. По думите му екипът е разработил вече програма за превръщането на Банско в предпочитана дестинация за провеждането на спортно-подготвителни лагери - за целта се водят разговори - както с клубовете за използването на базите, така и с туристическия бранш за засилване на маркетинга на този продукт.

Акцент и в следващия мандат ще бъде работата за подобряване на спортната инфраструктура в общината. Предстои да се завърши проектът за обновяване на съществуващите и изграждане на нови спортни съоръжения в двора на Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров”. Новоизградената база ще бъде със свободен достъп за жителите на града. Идентични проекти ще бъдат реализирани в дворовете на останалите училища на територията на общината.

Екипът на Икономов иска да възстанови общинската собственост върху стадиона “Свети Петър” в Банско. Да го обнови, разшири съоръженията, да изгради нова козирка и помощен терен. Ще бъде подпомаган ПФК “Банско” в изпълнението на поставените цели - основно това е развитието на детско-юношеската школа.

И голямата новина за всички банскалии и гости - курортният град ще има своя многофункционална спортна зала. Тя ще посреща нуждите на местните клубове и отбори, ще послужи за организиране на повече собствени събития и ще бъде част от стратегията за привличане на различни спортни отбори за провеждането на подготвителните им лагери.

Програмата на Икономов включва още - ремонт на съществуващите спортни площадки в Банско и изграждане на такива в Добринище. Изграждане на три нови футболни игрища и съответстващата инфраструктура към тях. Обновяване на физкултурните салони в училищата.

Всички теми в програмата на ГЕРБ за управление на община Банско през 2019-2023 ще бъдат публикувани поетапно на gikonomov.eu .Георги Икономов е кандидат за пореден управленски мандат на град Банско. Издигнат от ПП ГЕРБ, той е под номер 43 в интегралната бюлетина на предстоящите местни избори.

Политическа публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар