Флагман на изборния туризъм бе по-малкият от братята - А. Христов-Геле, докара 2500 “туристи”, М. Манолова още през 2006 г. нареди: Не закачайте Галевите, партията разчита на тях

08 юли 2009 00:10   24616 прочита
М. Мановола
М. Мановола


М. Мановола

Това разкри лидерът на “Атака” Методи Стойнев на пресконференция в Дупница

Депутатът и лидер на БСП Мая Манолова има връзка с братя Галеви, заяви на пресконференция вчера съветникът и водач на “Атака” в Дупница Методи Стойнев. За доказателство той разказа:
В кабинета на кмета на Дупница Първан Дангов през 2006 година Мая Манолова в присъствието на тогавашния заместник областен управител Олег Велинов, зам. председателя на БСП Борислав Тасков, депутатката Маргарита Панева отправи молба: Не бива да бъдат закачани братя Галеви, не ги чернете по медиите. Партията ги закриля и разчита на тях за парламентарните избори. Цитирайки дословно думите на М. Манолова, Методи Стойнев хвърли вината за тоталния срив на БСП в Кюстендилска област върху нея. Тя няма нищо общо с левите идеи, призовавам лидера на БСП в Дупница Кирил Ангелов и местната структура, както и кюстендилската, да я изключат, а не просто да й поискат оставката. Чрез хора като нея БСП стана пример как партия се сраства с бизнесмени, обясни М. Стойнев. Той каза още:
Само 200 гласа не достигнаха на “Атака” да има депутат от Кюстендилска област, изпреварен бях от партийния кандидат на “Ред, законност и справедливост” Димитър Чуковски от Видин. От всички партийно издигнати кандидати  получих най-много гласове от други партии и граждани - 5000 като мажоритарен и 4750 като водач на пропорционалната листа на “Атака”. За сравнение, за Валентин Микев от ГЕРБ гласуваха 8000 по-малко като мажоритарен в сравнение с пропорционалната листа на ГЕРБ, която той оглави. За мажоритарния кандидат на БСП Георги Ников гласуваха 2000 по-малко от хората, гласували за партийната листа. Методи Стойнев откри пресконференцията си с оптимистичен тон, като изрази възторга си от падането на тройната коалиция и за отрязаните от парламента ЛИДЕР, “славещ се” с корпоративен вот, и НДСВ като най-крадливата партия. Победителите от ГЕРБ в Кюстендилска област в лицето на Валентин Микев и останалите двама влязоха, като яхнаха гребена на вълната. И магаре да бяха сложили в Кюстендил за водач на листата на ГЕРБ, и то щеше да влезе, каза Методи Стойнев. Той атакува партия “Ред, законност и справедливост”, като обяви, че дълбоко се съмнява в името й. Убеден съм, че това е партия на тъмните сделки и фактът, че не издигнаха мажоритарен кандидат в Кюстендилска област, говори много ясно на кого се поставиха в услуга. Те сключиха договор с определено лице и не е трудно човек да се сети кое, но не бих искал да го казвам, защото същите много обичат да се разкарват до съда. Никому неизвестният вече депутат от РЗС Димитър Чуковски събра само от една секция в ромския квартал “Каваклия” в Механотехникума за броени часове 140 гласа. Кога ги убеди и как? Знам как, с огромни средства. Откъде разполага с толкова много пари? За медийни изяви, за билбордове, попита Методи Стойнев. Той посочи като флагмен на изборния туризъм в Дупница по-малкия от братята Ангел Христов-Геле. Партия ПЛАМ, която той представлява сам, докара 2500 туристи от различни краища на страната с автобуси и коли. РЗС и ПЛАМ са уродливи явления, които демотивираха честните избори, заключи Стойнев.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар