Ексдиректорът на областна болница и бивш кадър на ХЕИ д-р В. Симеонов оглави РИОКОЗ в Перник

13 февруари 2010 00:20   7273 прочита
В. Симеонов
В. Симеонов


В. Симеонов

Д-р Валери Симеонов временно оглави пернишката РИОКОЗ. През 1995 година след освобождаването му като директор на МБАЛ “Рахила Ангелова” е работил в епидемиологичния отдел на тогавашната ХЕИ. Работих с разкошен екип - хора, които разбираха от работата си и я вършеха професионално, спомня си д-р Симеонов за тогавашното си пребиваване в ХЕИ.

Новият шеф на РИОКОЗ е работил и като лекар в кабинет уши, нос, гърло в общинската бооница в Радомир.

През 1996 година защитава втора си специалност социална медицина и здравен мениджмънт. Има сертификат за експерт по акредитация на здравни заведения и сертификат по болничен мениджмънт.

През 1997 г. е възстановен като директор на пернишката болницата, но след 18 дни отново е освободен по политически причини, както казва д-р Симеонов.

Не съм спуснат отгоре, новото ми назначение е заради професионалния ми опит и образование, е категоричен новият шеф на РИОКОЗ в Перник. Имам намерение да кандидатствам за титуляр, допълва той. Вече текат процедурите за обявяването на конкурс.

До три месеца най-късно той ще бъде обявен и д-р Симеонов ще участва в него. Вр.и.д. шефът на РИОКОЗ заяви категорично, че няма представа за мотивите, с които е била освободена предшественичката му д-р Мая Спиридонова.

Като основен проблем в РИОКОЗ - Перник д-р Симеонов изтъква липсата на достатъчно подготвени и професионални кадри, в момента в инспекцията работят вместо 10 лекари работят само 5, включително и пенсионери.

Съпругата ми също е лекар, работи в МБАЛ “Рахила Ангелова”, общински съветник е от групата “Демократи за Перник” и е зам. председател на Общинския съвет, заключи д-р Валери Симеонов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар