Ден преди крайния срок спряха заповедта на губернатора В. Смиленов БСП да опразни Червената къща в Петрич

27 февруари 2010 00:06   5086 прочита
Около Червената къща в Петрич вчера бе спокойно
Около Червената къща в Петрич вчера бе спокойно


Около Червената къща в Петрич вчера бе спокойно

Решение на административен съд - Благоевград

Административен съд - Благоевград завчера след обяд спря изпълнението заповедта на областния управител Валери Смиленов от 05.02.2010 година за принудително изземване на двуетажната партийна централа на БСП на улица “Сандо Китанов” в Петрич. Губернаторът може да обжалва определението в 7-дневен срок пред Върховен административен съд. Съдът отложи делото за Червената къща за 10 март 2010 година с цел събиране на писмени доказателства.

Вчера лидерът на БСП - Петрич Димитър Капитанов коментира:

Още преди да излезе заповедта на областния управител, изразихме нашата позиция. Предявихме единствено искане да представим нови писмени доказателства какви задължения има общински съвет на БСП към областната управа. Ние сме сигурни, че нямаме такива, но в съда са необходими документи. Не искам да правя прогнози какво ще стане с нашата централа, но съм обнадежден от решението на съда и смятам, че в демократична България въпросите трябва да бъдат решавани по законите и правилата, заключи Капитанов.

Вчера бе последният ден, в който според спряната заповед на Смиленов БСП трябваше да опразни централата си. Предварителните очаквания бяха, че ако се стигне до принудително изземване на имота, социалистите ще преградят достъпа, за да не допуснат съдия-изпълнителя и полицаите в имота. Капитанов обаче отряза: Не очаквайте от БСП подобни неща.

Вчера той бе в лидерския си кабинет на втория етаж на сградата, която бе отключена. Барчето на първия етаж също работеше.


Още за: БСП   централа   съд   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар