Д-р Атанас Камбитов: Ще обособим Академия за профилиране на специалисти в областта на машиностроенето в Благоевград

14 октомври 2019 10:18   6650 прочита


Кандидат-кметът за трети мандат д-р Атанас Камбитов и Иван Вълков, управител на компанията „Рапид прогрес“ ЕООД, обсъдиха възможността за обособяване на XYZ Академия в Благоевград. Идеята е да бъде изградена модерна и съвременна материална база, която да дава възможност за обучение и профилиране на специалисти в областта на машиностроенето. Ще бъде осигурено оборудване с последно поколение техника за бързо и практическо усвояване на нови знания, а с обучението на кадри ще бъде ангажиран висококвалифициран екип.

XYZ Академията ще дава възможност за обучение според индивидуалните изисквания и потребности на всеки курсист, като програмите ще са изцяло ориентирани към практиката. Курсовете ще са с различна продължителност и тематика, включително стругарство, фрезоване, работа и програмиране на машини с ЦПУ, както и по-специфични теми в областта на мехатрониката, роботизацията, автоматизацията и др.

Подобна Академия за обучение на специалисти бе изградена през 2017 година в Икономическа зона София–Божурище.

С обособяване на XYZ Академия ще бъде насърчено производството и икономиката в Благоевград и региона, а квалифицираните кадри ще могат да се ревизират в бъдещата Индустриална зона в Благоевград.

Мисията на „Рапид Прогрес“ е да предостави и имплементира най-добрите софтуерни решения, като ги обезпечи с детайлно обучение и професионална поддръжка. Фирмата е фокусирана върху развитието на 3D моделирането, техническото чертане, 3D асемблирането, анализа, симулацията, CNC програмирането и верификацията, за да бъде в крак с най-добрите проектантски и производствени технологии.

„Рапид Прогрес“ е българска компания, която развива дейността си на територията на Благоевград и други общини в България. Фирмата е профилирана в областта на индустриалните софтуерни решения. Фирмата предлага и имплементира CAD, CAM, CAE, PDM системи и системи за CNC комуникации (DNC и MDC) от водещи европейски разработчици.

Политическа публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар