Банско ще има социален център за 24-часова грижа

16 октомври 2019 08:59   7798 прочита


Икономов: Близките на хората в неравностойно положение разчитат на подкрепата ни и ще я получат

Банско ще има Център за настаняване от семеен тип за младежи и възрастни с увреждания. В него 24-часов подслон и помощ ще получават хора, чиито близки нямат възможност да се грижат за тях, обеща кметът Икономов по време на предизборните си срещи със социалните работници и потребителите на социални услуги в общината.

“Много пъти сте искали да намерим начин да реализираме този проект и аз ви разбирам - грижата, която полагате, е денонощна и 365 дни в годината. Извървяхме дълъг път до тук, дневният ни център е за пример, дойде време и вече сме намерили начин да направим и следващата стъпка”, каза Икономов. Той сподели, че центърът е решение за родителите и техните деца в неравностойно положение. И обеща това да е приоритет номер 1 в социалната програма в следващия мандат.

В града ще бъде създаден и Център за обществена подкрепа. В него ще работят специалисти, които ще подпомагат децата в риск и техните семейства. Услугите ще включват педагогическа помощ за изпитващите трудности в училище, консултации с родителите, както и техники за справяне с агресивното поведение.

Община Банско често е давана за пример за работата си в социалната сфера. И неслучайно. През изминалия си мандат Георги Икономов и екипът му успешно развиват и поддържат 17 социални услуги, чийто обхват и брой непрестанно се разширява. Общината работи съвместно със социалното министерство и ежедневно се грижи за уязвимите групи и успешното им социално включване.

На финала на срещата хората подариха на градоначалника подарък с думите “Работата ни заедно дава резултати и трябва да продължи.”

Политическа публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Банско   център   тип   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар