Атанас Стоянов: Изготвихме и внесохме в МРРБ ВиК проект, който решава проблема с авариите в Сандански

23 октомври 2023 12:25   7529 прочита


Най-големият проблем в община Сандански безспорно е амортизираната и остаряла водопроводна и канализационна мрежа. Това е и причината за честите аварии, създаващи неудобства за гражданите, както и множество дупки по пътищата. И за това общината е изготвила комплексен технически проект за цялостна подмяна на ВиК мрежата, както и асфалтиране на улиците в централната градска част и изграждане на нови тротоарни площи. 

Проектът е преминал през всички съгласувателни процедури и е с издадено разрешение за строеж. Внесен е като приоритетен от община Сандански за финансиране в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. 

Докато някои се упражняват в предизборен популизъм,  истината е, че ние не сме спирали да работим за решаване на този проблем.

Комплексният проект включва реконструкция и подмяна на цялата ВиК инфраструктура, уличните платна и тротоарните площи на  улици:

„Воден“, „Княз Борис I“, „Петър Сарафов“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Козма и Дамян“, „Стою Хаджиев“, „Георги Казепов“, „Васил Левски“, „Христо Смирненски“. Както и дъждоприливници, ревизионни шахти, сградни отклонения и нов довеждащ водопровод в местността „Арнауд дере“.

Реконструкцията и изграждането на новата канализационна мрежа ще бъде с дължина 3 357 м., а реконструкцията и новите водопроводи в участъците ще бъдат с дължина 4 383 м.  След полагане и изграждане на новата ВиК мрежа на тези улици ще бъде положена нова пътна асфалтова настилка, както и нови прилежащи тротоарни площи със засаждане на над 100 нови дръвчета. 

Ползите за жителите на община Сандански ще бъдат осезаеми и трайни. Защото по този начин решаваме проблеми, наслагвани десетилетие и подобряваме драстично качеството на живот на хората.

Искам също така да акцентирам на това, че в момента община Сандански работи и по друг важен проект, свързан с екологията и чистотата на града ни –Пречиствателна станция, която вече се изгражда. 

По този начин община Сандански ще покрие критериите за екологичните норми на отпадъчните води, което несъмнено ще допринесе за по-чиста и благоустроена жизнена среда в региона. А от друга страна, проектът ще създаде по-големи възможности за бъдещи мащабни инвестиции във ВиК сектора. 

Работейки в настоящето, мислим и за бъдещето – за доброто на Сандански. Защото изборите са избори, лъжите и манипулациите станаха част от ежедневието ни, но истината е, че само направеното остава. 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

0 коментара