Албина Анева: Да си общински съветник не е професия, а отговорна мисия

25 октомври 2023 12:09   13146 прочита


Уважаеми съграждани, приятели, симпатизанти

Преди много години поех по пътя на политиката като свободен и независим човек, чиито житейски и професионален път са свързани с Благоевград. Много от вас ме познават лично-някои във връзка с работата ми на адвокат, други от детството ми, а трети като дългогодишен общински съветник- опозиционер, който винаги е работил активно, защитавайки интересите ви.   

Още преди 10 години направих предложението за безплатни детски градини, винаги в няколкото поредни мандата като ваш представител в ОБС съм гласувала против увеличението на местните данъци и такси. Посветих 2 години от работата си, за да се боря срещу закононарушение на действащ кмет.. и спечелих битката на всички съдебни инстанции, след което последваха и предсрочните избори за кмет.   Всичко това съм правила с ясното съзнание, че трябва да защитавам доверието, което вие сте ми гласували, изпращайки ме в общински съвет.   

Родена съм в Благоевград. Целият ми съзнателен живот   е преминал в Благоевград-тук създадох семейство, съпругът ми също е роден в Благоевград, тук родих и детето си.   Затова и не ми е безразлична съдбата на града и неговите жители.   

Днес повече от всякога съм убедена, че в трудното време, в което живеем, градът има нужда от хора, сраснали се с проблемите му, хора с богата експертиза, доказан професионален опит и висока обществена ангажираност. Такива, които да вложат целия си потенциал, с който да помогнат за развитието на града ни и да се борят за доброто бъдеще на децата ни.   

Заявявам се пред Вас за пореден път  като кандидат за общински съветник от "Левицата"-коалицията на истинските леви партии, която припознах като изцяло социално ангажирана и категорична опозиция на статуквото, такава каквато винаги съм била и аз- Никога не съм се страхувала да изразявам гласно мнението си, водена от идеята да бъда полезна и да бъда онази непреодолима пречка за тържеството на несправедливостта. 

Поемам ангажимент за дейностите, за които Общината е отговорна в сферите на образованието, културата, социалните грижи и здравеопазването, да следя за справедливото разпределение на ресурсите, предоставени от държавата. 

Поемам ангажимент за стриктно наблюдение на инвестиционната програма на Общината, законосъобразното провеждане на процедурите, възлагане и изпълнение на проекти. Ще бъда безкомпромисна при формиране размера на местните данъци и такси и правилното разходване на ресурсите особено в управлението на отпадъците. 

Обичам Благоевград и не мога да бъда безразлична към съдбините му. Боли ме от нерешените проблеми, които виждам, боли ме от  апатията, с която  се сблъсквам!.      

Искам Вашата подкрепа, за да се борим заедно за бъдещето на децата ни, тук в Благоевград. 
Искам вашата подкрепа, за да продължа да бъда коректив в местния общински съвет и вашият представител, който ревностно ще брани вашия интерес. Доказала съм, че досега не съм предавала доверието ви. 

Залогът е голям. Залогът е Благоевград! В местната власт трябва да влязат успели професионалисти с богат опит, които милеят и работят за града, а не статисти, спечелили си място в ОБС с купени гласове.  Да си общински съветник не е професия, а отговорна мисия.   

Нуждая се от Вашата подкрепа, за да не позволим безотговорно да решават съдбините ни озлобени и алчни властолюбци, за които участието в Общински съвет е самоцел за защита на личните им интереси. Затова гласувайте мъдро и  с разум. Вашият глас е гласът, който ще определи бъдещето на Благоевград.   

Аз съм адвокат  Албина Анева. 
Подкрепете ме с номер 28 в бюлетината за общински съветници, преференция  101! 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление 

0 коментара