Адвокат Албина Анева загуби окончателно зам. председателския пост в ОбС

17 декември 2009 00:12   49445 прочита
А. Анева
А. Анева


А. Анева

Благоевградският общински съветник и адводат Албина Анева загуби окончателно съдебната битка срещу решението на ОбС, с което бе освободена от председателския съвет и на нейно място бе избран Радослав Тасков.

С определение от 9 декември 2009 г. състав на Върховен административен съд, председателстван от Бисерка Коцева, постанови без право на обжалване, че съветничката няма право да оспорва решение на ОбС, поради което жалбата й няма да бъде разглеждана. Анева може да се жали от ОбС само ако предсрочно й бъдат прекратени съветническите пълномощия, категорични са магистратите.

Същото определение на 13 октомври 2009 г. постанови и първа инстанция - съдия Иван Шекерлийски от Административен съд - Благоевград.

До делото се стигна, след като на 26 септември Тасков от името на парламентарната си група Граждански съвет за Благоевград предложи колежката му да бъде отстранена от зам. председателския пост, защото комуникациите между нея и членовете на групата от ГСБ, от която е излъчена, са прекъснати, и от това страдала работата на ОбС. Юристката заведе дело, позовавайки се на правилника на ОбС, според който член на председателския съвет може да бъде освободен само при смърт, невъзможност да изпълнява задълженията си повече от 3 месеца и при възбрана.


Още за: А. Анева   дело   ОбС   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар