Адв. Албина Анева победи Корнелия Нинова! Спечели знаково дело и върна К. Добрев и К. Паргов в пленума на БСП!

10 март 2023 06:23   18921 прочита


Водачът  на  "Левицата" в Благоевград  Ал. Анева се готви за нов размазващ удар  

Ще понесе ли втори удар Корнелия Нинова от адв. Албина Анева в Благоевград?! Това е въпросът, чийто отговор ще получим на 2 април, когато една срещу друга за любовта на избирателите в 1 МИР  ще мерят сили лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на кандидат-депутатската листа на "Левицата " в областта, адвокат Албина Анева- Томова.

Анева вече заби звучен шамар на Нинова и съратниците и от "Позитано 20", след като спечели делото за изключването на   Кирил Добрев и Калоян Паргов и ги върна в пленума на БСП, на фона на абсолютната убеденост на червените, че това дело е обречено, и че решението на Софийски градски съд срещу Паргов и Добрев е легитимно и не може да се обжалва.   

Адвокат Анева обаче доведе докрай битката за доказване противоуставността на решението, сезира ВКС и преди дни висшият съд се произнесе: Решението е против устава на партията и Паргов и Добрев са легитимни членове на Националния съвет на БСП. "СГС не беше съобразил обстоятелства като това, че двамата са изключени противоуставно- на неприсъствено заседание, че не им е дадена възможност да изложат техни становища, че решението на пленума е взето без мотиви и без основание, казва адв. Анева и допълва, че вземайки предвид  изложените и доводи, съдът и прокурорът по делото са категорични, че са нарушени правата на двамата изключени.

Логичният завършек на съдебната сага е окончателна победа на Паргов и Добрев, чиито права умело и компетентно защити адв. Анева -Томова.  

Днес Анева отново е срещу Корнелия Нинова. Този път извън съдебна зала, но пред очите на най- обективните съдници-избирателите. Двете дами се впускат в нова битка. За място в новото народно събрание  и за любовта на хората от Пиринско. Нинова е от Враца, но за пореден път поведе листата на БСП в 1 МИР, независимо от броженията и протестите на червените от областта, почувствали се обидени от решението на "Позитано" 20 да спуснат водач, който не е сред местните червени активисти.

И част от тях се зарекоха да не работят предизборно за партията. Крамолите и разделението в БСП може да им  костват 1 загубен  мандат в НС.. Именно там се цели "Левицата ", начело с  Албина Анева. Разклатените устои на социалистическата партия в региона отварят възможността  Корнелия Нинова да понесе нов удар и  Анева да им" открадне" мандата, защото е на своя територия, защото е амбицирана и работи с желание и хъс за успеха на "Левицата" - новото обединение в ляво, което привлече в редиците си всички разочаровани от БСП, доказано успешни през годините политици, симпатизанти и  партийни водачи.

"Левицата" излезе с ясна социална програма и както казва  пред Struma. com Анева: Обединението  ще работи безапелационно в полза на гражданите, техните проблеми и нерешени социални  казуси.     

Петя Петрова 
 


Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара