5-има юристи, доказани в професията авторитети ,общественици и общински съветници в силната листа на "Левицата" в Благоевград

11 октомври 2023 16:22   12163 прочита


Силна 17 членна листа от утвърдени имена в листата за общински съветници на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ в Благоевград . Кандидатите за съветници са доказали се благоевградчани, част от които настоящи и бивши общински съветници, изградили своя имидж на хора, които активно участват  в обществения и политически живот и предлагат адекватни  решения за развитието на общината. Кандидатите за общински съветници от листата на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ отлично познават законите за местната власт и местното самоуправление , което в голяма степен ги отличава от голяма част от  кандидатите на другите политически формации.В листата има петима юристи.   Водач на листата е областния координатор, бивш общински съветник и вечният опозиционер, адвокат Албина Анева-Томова.Тя е завършила висшето си образование по право в Юридическия факултет на Софийския университет“Св.Климент Охридски“,има и магистърска степен по Стопанско управление от Великотърновския университет.Работила е като мл.съдия,прокурор и от 1992 година е адвокат в Адвокатска колегия-Благоевград.Носител е на Националната награда за правосъдие през 2019 година в категория „Дело на годината“.Семейна с едно дете.Била е пет последователни мандата общински съветник.

            Иван Станчев е магистър по икономика,бивш общински съветник . Работи като инспектор в Изпълнителната агенция по риба и аква култури.Семеен с две деца.Станчев е член на Изпълнителното бюро на БСП в Благоевград,но след отстраняването му от листата на БСП за общински съветници,е на второ място в листата на Левицата.

            Третото място е на Ренета Пилевска,която освен красиво е и ново лице в политиката.Завършила е две бакалавърски степени-по Публична администрация и по педагогика с английски език.Тя е била програмен ръководител на местно Радио-Благоевград,понастоящем е банкер в Обединена българска банка АД.Семейна с едно дете.

           Ново попълнение в политиката е Димитринка Самарджиева-дългогодишен експерт в областта на Митниците.Тя е митнически съветник в Европейската мисия за върховенството на закона в Косово,служител в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа-мисия в Украйна,представител в Международния комисариат за бежанците в Благоевград.Магистър по право.Семейна.

            Магдалена Рачева-Иванова е адвокат в Адвокатска колегия-Благоевград.Има солиден стаж като адвокат в областта,както на гражданското,така и на наказателното право.Семейна.Майка е на три деца.

          Кирил Атанасов е бакалавър по Предприемачество и технологии,строителен предприемач,бивш състезател по баскетбол.Той е и председател на Контролната комисия на ПП“Изправи се България.

               Друго ново лице в местната политика е Младен Ванев.Той е бакалавър по международни отношения,ръководител отдел „Продажби инкасо“ във ВИК-Благоевград.Не е семеен.

              Д-р Петър Гайдарски е лекар-хирург с дългогодишен стаж.Бивш директор на МБАЛ-Благоевград .Баща на двама сина.

               Данаил Георгиев е магистър по филмова и телевизионна режисура.Работи като журналист.

             Антон Манчев е главен асистент ,доктор в Югозападния университет „Неофит Рилски“.Семеен,с две деца.

            Анна Ларикова е дългогодишен счетоводител във фирма за търговия с алкохолни и безалкохолни напитки.

             Мариян Биков е адвокат в Адвокатска колегия –Благоевград с дългогодишен стаж.Бил е главен секретар на Община-Благоевград.Семеен с три деца.

            Най-младия член на листата е Катя Янева-тя е бакалавър по социология,оператор на мателорежеща машина с цифрово програмно управление в благоевградско дружество.В момента завършва магистратура по право .

          Евгения Байова е операционна медицинска сестра в Очна клиника „Визио“-Благоевград,с дългогодишен стаж.Семейна.Майка на три деца.

          Андон Димитров е служител в дружество за търговия с безалкохолни и алкохолни напитки в Благоевград.

          В листата е и бившия главен архитект на Община-Благоевград-арх.Васил Тинчев.

         Последното ,но стратегическо място в листата е на Валери Смиленов .Той е магистър по педагогика ,както и по публична администрация.Бил е директор на Единадесето училище в Благоевград,Областен управител,зам.кмет по образование,култура и социални дейности на Община-Благоевград,общински съветник два мандата.

          В тези избори Левицата в Благоевград има амбиция да обедини лявомислещите хора.В Общински съвет-Благоевград трябват хора, които ще работят с желание и воля, за да се постигнат реални и положителни резултати за община -Благоевград, а не хора, които да работят за собственото си благоденствие.Подкрепете ни с номер 28 в бюлетината за избор на общински съветници.

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление


0 коментара