Собственикът на автомивка "Експрес" в Благоевград Г. Данаилов: На път сме да решим сериозен проблем с паркирането на новата улица "Перелик", след години лутане има "светлина в тунела"

10 януари 2018 12:21   20836 прочита


Паркирани една до друга коли, които заемат почти цяла улица и никаква възможност за преминаваме, такава бе ситуацията по пътя, който води към една от най-посещаваните автомивки в Благоевград. Преди дни опитите ни да достигнем до мястото бяха силно затруднени, затова днес разговаряме по наболелия проблем, със собственика на автомивка "Експрес", в кв. Бялата висота, Г. Данаилов:

- Г-н Данаилов, идвайки към автомивката, едва стигнахме до тук, заради колите, които са паркирани така, че няма никаква видимост, освен това трудно се разминаваме...

- Това е проблем, който се опитваме да разрешим от доста време. Но сега вече има "светлина в тунела". В последния работен ден на старата година, новият шеф на КАТ - Благоевград Даниел Стоицов, заедно със свой униформен колега, на когото не знаем името, направи кратка обиколка и оглед на нашата малка нова улица "Перелик", която започва надясно, непосредствено преди СБА, по посока към града..

Улицата обслужва Бензиностанция "Пирин Ойл", Автомивка "Експрес", Автокъща "АЛЕК 01" и още няколко автокъщи. Дейността на всички обекти е свързана с преминаването на голям поток от автомобили и пешеходци. Безразборно паркираните коли по улицата затрудняват движението и създават условия за ПТП, каквито вече са се случвали.

Особено през зимата, защото снежната покривка, изкачването, завоят и липсата на видимост допълнително влошават ситуацията.

Бензиностанцията е обект с висока пожароопасност и достъпът до нея е затруднен от същите безразборно паркирани автомобили. Със собствениците на горепосочените обекти няколко пъти сигнализираме компетентните органи КАТ и Община Благоевград, за да бъдат поставени необходимите пътни знаци и пътна маркировка, които да обезпечат безопасното придвижване на хора и автомобили. Но до сега нямаше никаква реакция от страна на двете институции. Последният сигнал подадохме около месец преди края на 2017-та година.

Изключително сме благодарни на г-н Стоицов за проявената отзивчивост и се надяваме през новата година да ни зарадват с маркировка и поставени пътни знаци. Той взе проблема присърце и сме силно обнадеждени.

- Мислите ли, че само поставянето на маркировка и знаци, ще решат проблема?

- Така шофьорите, паркиращи безразборно, няма да имат повод да се оправдават с липсата на регулация!! При наличие на регулиращи движението пътни знаци и маркировка, се надяваме с помощта на дежурните патрулиращи полицаи, много скоро водачите да свикнат да спазват правилата и с това да облекчат и направят по-безопасно движението на хора и автомобили.

Разговаря Еми Попова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар