Наши възпитаници сред "зелените" отличия на "Карлсберг България"

24 март 2011 00:14   6787 прочита
Десетте отличени в инициативата
Десетте отличени в инициативата "Зелените дипломанти на Карлсберг България"


Десетте отличени в инициативата "Зелените дипломанти на Карлсберг България"

Петя Цветкова и Кристина Йорданова от ЮЗУ "Неофит Рилски" са сред 300-те студенти (бакалавърска и магистърска степен) от седем водещи университета в страната, взели участие в инициативата "Зелените дипломанти на Карлсберг България".

Десет академични награди по 2000 лева получиха най-успешните български дипломанти, завършили екологични специалности, в рамките на 2010 година. Инициативата се реализира съвместно с Министерство на образованието, младежта и науката, а изборът на кандидати е направен на база качество на дипломните работи, като вътрешни комисии от всеки университет-партньор излъчиха по три номинации за крайната фаза на проекта.

Максималния възможен сбор от 100 точки успяха да съберат Ивайло Илиев и Борислава Рагьова от Аграрния университет в Пловдив и Александра Александрова от Лесотехническия университет в София, а в групата на десетте най-добри се класираха и Петя Цветкова и Кристина Йорданова от Югозападен университет “Н. Рилски”. Дипломните работи на победителите разглеждат широк спектър от реални казуси " от екологични оценки на различни екосистеми и технологии, през развитие и значимост на природните паркове " до екологичните проблеми, които водят след себе си наводненията и пожарите в България.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар