Звезда от сериала „От местопрестъплението“ пристига за снимки в Банско

20 юли 2016 16:28   6899 прочита


Режисьорът Ники Илиев събира съпругата си Саня Борисова и звездата от американския сериал „От местопрестъплението“ Гари Дурдан на снимачната площадка. Нашенецът ще снима третия си филм в Банско, но този път няма да партнира на жената си. В тази роля ще влезе познатият като химика от хитовата поредица за разкриване на престъпления чернокож актьор.

Гари Дурдан пристига в началото на август в курортния град за снимките.Той ще замести Ники, след като този път няма да участва в собствения си филм. В предишните си две ленти - „Чужденецът“ и „Живи легенди“, режисьорът беше запазил персонажи за себе си, пише "Труд". Този път Гари Дурдан ще играе главната роля и ще се превъплъти в ролята на боксьор, а в сцените ще му партнира и певецът Орлин Павлов.

Действието на историята, вдъхновена от биографията на един от най-легендарните боксьори за всички времена Майк Тайсън, ще се развива както в Банско, така и в София и Ню Йорк.

Лентата ще разказва за бивш световен шампион по бокс, който слиза от ринга заради мозъчно увреждане и е загубил много пари по съдебни дела и решава да изкарва прехраната си, като пее и свири на акустична китара в клубове в Ню Йорк. На едно такова място среща мъж, който превежда текстовете на парчетата му на езика на глухонемите. Прави го заради сестра си, която от малка отказва да говори.

Ники Илиев започва подготовката за филма още през 2015-а. Тогава със Саня заминават за САЩ, за да подберат местата, на които ще снимат, а и да се договорят с копродуцента в Лос Анджелис. Цяло лято двамата набелязват локации и търсят актьор, но безуспешно. Когато се връщат в София, стартира кастинг с англоговорещи актьори и един от тях вместо себе си предлага Гари Дурдан. А по-подходящ от него наистина няма как да има - освен доказал се актьор, той се занимава с музика от години, в момента дори развива много добра солова кариера в Италия, а на всичкото отгоре и тренира бойни изкуства. На 1 май Ники Илиев и Гари се виждат в Рим и след 3-часова среща си стискат ръцете.

Заглавието на лентата е „Нокаут, или всичко, което тя написа” и идва от английския идиом All She Wrote. Това е израз от времето на Втората световна война. Когато американските войници са се биели в Европа, често получавали писма от своите приятелки, които им съобщавали, че вече не могат да ги чакат. Имало традиция някой да чете на глас, а накрая той завършвал с „Това е всичко, което тя написа”, което пък става нарицателно за „това е краят”, а сега боксовите коментатори го използват в мачовете вместо „нокаут”.

И. Калинков

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар