Зъболекар от Дупница настани бездомник в хотел

09 февруари 2019 11:48   8351 прочита


В началото на февруари местен зъболекар настанил на свои разноски в местен хотел в Дупница бездомен човек, за когото в този момент нямало място в Центъра за временно настаняване в Благоевград.

До преди седмица Илиян Стоилов е живеел в стара изоставена постройка. Собственикът й обаче го помолил да напусне мястото и оттогава Илиян е без дом. Бездомният разказа, че е живял в сградата 4 години.

„С Илиян се свързах преди около месец, когато видях, че се опитва да си набави дърва, за да може да оцелее. Оттогава водим битка с иституциите. След като разбрах, че е принуден да напусне пристройката, му платих 4 нощувки в хотел. От социални грижи обещаха, че ще го настанят в Центъра за временно настаняване в Благоевград.

Оттам обаче ни казаха, че това е работа на нашия кмет и на нашата община”, каза в ефира на Нова тв д-р Крум Дечев. Зъболекарят е успял да намери и работа на бездомния човек в една ферма. „Оказа се, че работата е много тежка. Работното време започваше в 5 сутринта до 22 ч. вечерта. Търся по-лека. Надявам се да ми дадат от общината квартира или стая. Сега нощувам по пейките”, допълни Илиян Стоилов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар