Затвор за кюстендилец ,нарушил забрана по закона за домашното насилие и пребил майката на детето си

29 юни 2020 16:47   3199 прочита


 С наложено наказание от една година и три месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване е приключило производство срещу А. А. (на 26 години). Той е бил обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършени от него престъпления по чл. 296, ал. 1 и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – нарушаване на заповед за незабавна защита от домашно насилие и за хулиганство. 

 Делото е било внесено в съда с обвинителен акт. Днес, 29. 06. 2020 г., между държавното обвинение и защитата на подсъдимия е било постигнато споразумение, което съдът е одобрил. 

Досъдебното производство по случая е започнало, след като на 08. 06. 2020 г., в центъра на гр. Кюстендил, в парк пред сградата на Общината и в парк пред Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, А. А. нарушил издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие. Въпреки че нямал право да доближава майката на детето му - Р. Т., на разстояние по-малко от петдесет метра, той го направил и упражнил физическо и психическо насилие спрямо нея. Нападателят нанесъл на жената удари с ръце в областта на лицето и с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и я душил. Освен това отправял обидни думи по неин адрес и заплахи. 

Агресивният мъж извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Държал се арогантно, буйствал, нанесъл побой на Р. Т. и отправил закани към други две жени, опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка пред Художествената галерия. 

Още същия ден А. А. е бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем. В хода на досъдебното производство е било установено, че той е осъждан четири пъти за престъпления от общ характер – за държане на наркотични вещества и управление на МПС в срока на наложено административно наказание за шофиране без книжка. Срещу него се води наказателно производство, приключило с осъдителна присъда от пет години „лишаване от свобода“ на първа инстанция. 

 Със сключването на споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил подсъдимият А. се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Съдът е привел в изпълнение наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, което му е било наложено по друго дело. 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар