Засилени проверки на границата с Гърция за свинско месо и интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

01 август 2019 15:12   6825 прочита


Гърция въведе пълна забрана за внос на свинско месо и продукти от България заради опасността от пренасяне на Африканска чума. На граничните пунктове се извършват и постоянни и много сериозни проверки на багажа на пътуващите във връзка с опасното заболяване по свинете, което се разпространява все повече. В Гърция все още няма регистриран случай на болно прасе, но според експерти е въпрос на време заболяването да достигне и южната ни съседка. Въпреки това гръцките власти взимат превантивни мерки по всички погранични райони с България. Освен проверки на багажа, се извършват и дезинфекции на автомобилите със специални разтвори.

Трафикът на ГКПП Кулата и ГКПП Маказа на вход и изход е интензивен днес, съобщават от Гранична полиция и напомнят какви документи ще са ни необходими при преминаване на границата.

При излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат предствени:

- документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв).

- оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

Прогнозите са, че през целият месец август движението по пътищата от и за Гърция ще е натоварено.

Г. Георгиев


Още за: забрана   внос   месо   България   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар