Започна ремонтът на опасния и рушащ се покрив в центъра на Благоевград

31 юли 2019 14:13   4977 прочита


Активни ремонтни дейности текат по опасния покрив на сградата, намираща се на ул. „Янко Забунов“ №5 в центъра на Благоевград. Ремонтът включва различни строително- монтажни дейности като полагане на керемиди, мембрана, дъсчена обшивка на греди, стрехи, полагане на плоскости и други.

Както Struma.com писа, това бе една от опасните сгради в града, която имаше спешна нужда от предприемане на мерки за нейното обезопасяване. Покривът бе компрометиран, част от него се бе срутила като по този начин бе разрушила гредореда между втори и трети етаж на сградата.

При извършена проверка от специалисти на Община Благоевград бе констатирано, че е необходимо да бъдат предприети незабавни действия по възстановяване на покривната конструкция на обекта. Определено бе, че състоянието, в което се намира сградата е предаварийно, тъй като подложеният на атмосферни води гредоред между първия и втория етаж има опасност да се срути, което щеше да доведе до цялостно събаряне на сградата.

Фирмата, която ремонтира обекта е „ДК- Благоевград“ ЕООД, избрана чрез пряко договаряне по Закона за обществените поръчки.

К. Тодоров


Още за: ремонт   покрив   сграда   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар