Забавена експертиза отложи делото за уволнението на главния архитект на Благоевград В. Тинчев! Бивш експерт от Министерски съвет пое защита му

02 юли 2019 11:14   4855 прочита


 Забавена експертиза отложи делото по жалбата на бившия главен архитект на Благоевград Васил Тинчев срещу заповедта му за уволнение, издадена от кмета Атанас Камбитов. В Административен съд днес, съдия Иван Шекерлийски даде ход на делото.

Арх. Тинчев не се яви лично и бе представляван от бившия държавен експерт в Дирекция “Правна” на Министерския съвет, Милана Кривачка.. Работодателят на Тинчев, кметът Атанас Камбитов бе представляван от началник-отдел „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси“ при Община Благоевград Мартин Лалев.

Делото бе отложено, тъй като вещото лице по него, арх. Кр. Бумбарова е внесла молба делото да бъде отложено, тъй като не е успяла да изготви заключението по съдебно- техническата експертиза в срок. Такава експертиза бе назначена през април, за да може вещо лице, да се запознае с материалите по делото, извърши необходимите справки и да даде отговор на въпроси, поставени в нарочна писмена молба.

Припомняме, че делото е по жалба на бившия главен архитект на Община Благоевград Васил Тинчев, който бе уволнен дисциплинарно. Неговото отстраняване бе във връзка с нарушения по служба, провокирали разследвания на прокуратурата и полицията

Цвети Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар