За пръв път: Община Благоевград организира занимания по художествена гимнастика

08 октомври 2014 16:05   5432 прочита


За пръв в Благоевград се организират занимания по художествена гимнастика. Общинското ръководство за пореден път спази обещанието си в посока развитие на спорта.

При провела се среща между кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова двамата обсъдиха възможностите за изграждане на център за художествена гимнастика в града. Тогава световната шампионка даде обещание, че в областния център на Пиринско художествена гимнастика ще има.

Само дни, след като българският ансамбъл по художествена гимнастика се върна със злато от многобоя на световното първенство в Измир (Турция), в Благоевград започват занимания по един от най-атрактивните и популярни спортове в страната.

Те ще се провеждат в спортната зала на 3-то ОУ „Димитър Талев”. Първите тренировки започват на 16 октомври от 17.00 часа.

Мотото, под което момичетата ще тренират, е „Здраве, красота и изящество”. Амбицията на благоевградската спортна общественост е през следващите години от тук да тръгне поредното поколение „златни момичета” на българската художествена гимнастика.

Родителите, които искат техните госпожици от 3 до 10-годишна възраст да растат здрави, елегантни и красиви, могат да ги запишат на телефони 0899 988 143 и 0896 686 789. За добрата подготовка на бъдещите „златни момичета” ще се грижат едни от най-добрите треньори в България.

 

П. Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар