За поредна година община Симитли организира лятна академия по интереси за учениците

08 юни 2012 00:07   2863 прочита

По график цяло лято децата от община Симитли ще могат да посещават безплатно занимания по интереси в училищата в града и в село Крупник. През горещите месеци децата от началния курс могат да избират между академия по куклен театър, оригами, забавна математика, занимания по макраме, работа с Movie maker, английски език, работа с компютри... За по-големите са предвидени спортни състезания, плувно лято, велопоходи, екстремни забавления в атракционния парк на “Х-клуб” край Симитли, изкачване на връх Кумола - преход, походи до Куматинските скали. Направи си сам дава възможност на всяко дете да се изяви и да покаже уменията си.

В школите под формата на забавни и игриви занимания децата ще могат да обогатят и знанията си по английски език, математика и работа с компютри. Театралната школа в село Крупник ще предлага драматизация на приказки на английски език. Учители-биолози пък ще обогатяват познанията на децата по човек и природа чрез разходка сред природата, събиране на растителни материали за хербарии и опознаване на лечебните растения край Симитли.

Различните занимания за забавно лято на децата от Симитли се планират от Общинска администрация съвместно с представители на учебните заведения, читалищните дейци, представители на Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Заниманията по интереси ще започнат на 18-и юни и ще продължат до края на месец август. До дни ще бъде обявена окончателната програма на лятната детска академия за хлапетата в община Симитли.


Още за: деца   интереси   школи   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар