Взрив: Газова бутилка на "Мерцедес" избухна в Покровник и още

02 септември 2019 12:48   7546 прочита


В събота, малко след обяд, е получен сигнал за горящ лек автомобил „Мерцедес“ в благоевградското село Покровник. Два екипа на РСПБЗН-Благоевград са пристигнали за минути. По време на гасене на пожара се взривява газова бутилка, монтирана в автомобила.

При взрива на бутилката няма пострадали. В началото на инцидента, в опит сами да потушат пожара, са пострадали: 56-годишен мъж, който е с изгаряне на дясната ръка и 33-годишен мъж, който е вдишал изгорели газове. Вероятната причина за инцидента е техническа неизправност. Пострадалите веднага бяха транспортирани до МБАЛ Благоевград, където им бе оказана помощ. Облаците дим, последвали от мощния взрив се виждаха от високите части на Благоевград.

Сигнал за пожар в плевня в Хаджидимово вдигна пожарната на крак в събота вечерта. 2 екипа н РСПБЗН-Гоце Делчев гасиха огъня. Щети са нанесени на покривната конструкция, изгорели са също дърва за огрев и фураж. Причината за пожара е неправилно боравене с открит огън.

Още един автомобил горя през последните дни в Пиринско. В петък сутринта лек автомобил „Форд Транзит“ горя в Банско. Погасен от екип на РСПБЗН-Банско. Причината за пожара е самозапалване.

В петък пожарни екипи гасиха още три пожара. В следобедните часове къща пламна в Благоевград. Погасен от 2 екипа на РСПБЗН-Благоевград. Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Горя и цех за пелети в Разлог. Погасен от екип на РСПБЗН-Разлог. Причината за пожара и стойността на нанесените щети също са в процес на установяване.

Вчера на обяд е получен сигнал за пожар в цех за бродерии в Благоевград. Огънят е причинен от късо съединение и е погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград.

Небрежност предизвика пожар и запали сухи треви и барака в петричкото село Коларово.

Деца, играещи с кибрит, подпалиха сухите треви в коритото на река Бистрица в района на въжения мост на алеята за парк "Бачиново" вчера. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград.

Общо 42 пожара гасиха огнеборците през изминалите дни. С преки материални щети са гореописаните пожари, при останалите няма нанесени материални щети. Днес е обявен червен код за опасност от възникване на пожари в Кресненското дефиле и районите на Петрич и Сандански.

П. Пенева


Още за: взрив   бутилка   Покровник   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар