Възмутително: Стадо кози пасе в градското гробище на Гоце Делчев

10 юли 2020 12:51   3724 прочита


Снимки със стадо кози, пасящи между гробовете в гоцеделчевското гробище, предизвикаха оживени коментари сред потребителите на социалната мрежа. Животните се разхождат необезпокоявани в гробищния парк, като това не се случва за първи път, коментират хората.

Местните жители предполагат, че животните нарочно са били закарани от собственика си точно там, тъй като мястото е оградено с ограда и те не могат да избягат.

Заради безплатната паша, голяма част от собствениците на кози, крави, дори коне, ги пускат да скитат на воля, а едва вечерта ги прибират в оборите. Ужасно е и това, че животните пасат и от самите гробове, като тъпчат върху тях, а по няки от паметните плочи, вазите и кандилниците вече има и нанесени щети. След животните остава и неприятна миризма, както и купища ипражнения, които опечалените са принудени да чистят, за да поддържат гробовете на близките си.

Жителите на Гоце Делчев са чести свидетели на подобна гледка и остават меко казано възмутени, заради начина, по който бива поругавана паметта на техните починали близки. Те се надяват своеволията на гробищния парк да спрат и някой да понесе отговрност за действията си.

П. Пенева

снимки: Елена Черганска


Още за: Гоце Делчев   кози   стадо   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар