Новините на югозападна България
Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап  
   РегистрацияЗабравена парола

Вътрешните министри на България и Северна Македония от ГКПП Станке Лисичково: Заедно работим за създаване на среда на нетърпимост към корупционни прояви


23 октомври 2019 19:05   9205 прочитаМладен Маринов и Оливер Спасовски участваха в поредния етап от партньорския проект „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“


Министърът на вътрешните работи на Младен Маринов сподели, че ефектът от този проект ще проличи тогава, когато на телефонната линия започнат да се получават повече сигнали от граждани. Амбицията ни е да надградим така контрола и комуникацията, че да постигнем по-голямо доверие между гражданите и полицията - заяви българският вътрешен министър и подчерта, че получаваните сигнали биват отработвани веднага, в резултат на което вече има много случаи на разкрити и предотвратени корупционни практики. Макар от една страна това е в ущърб на имиджа на министерството, от друга показва, че се борим успешно с вътрешния проблем – отбеляза Маринов.

Колегата му от Северна Македония Оливер Спасовски изрази задоволство, че двете вътрешни ведомства заедно работят по проекта с много силното мото „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“. Той акцентира върху ключовото значение на формирането на обществена отговорност, в която всички ние да не позволяваме съществуването на корупционни схеми и гражданите да припознаят институциите като свои партньори.

Двамата вътрешни министри лично участваха в днешната кампания, която се проведе на ГКПП Станке Лисичково, като израз на ангажираност към проблема и отговорността за създаване на среда на нетърпимост към корупционни прояви. Събитие е и израз на доброто сътрудничество в областта на вътрешните работи между Република България и Република Северна Македония. На него присъстваха също началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, старши комисар Дойчин Дойчинов - директор на ОДМВР – Благоевград, комисар Васил Митов - началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил, и старши комисар Румен Ганев - директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

С. Стоянов

 Още от: Общество
Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.