Второ публично представяне на проекта "Изграждане на ЦНСТ за предоставяне на нов вид резидентна услуга в общността" в Гоце Делчев

13 декември 2013 13:33   4389 прочита


Второ публично представяне на проекта на община Гоце Делчев „Изграждане на Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за предоставяне на нов вид резидентна услуга в общността“, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие”, се състоя днес в в сградата на самия Център, изградена на общински терен на мястото на бившата казарма в града. Представители на целевите групи, на социалните и образователните институции и на медиите разгледаха новата сграда, построена и оборудвана в рамките на проекта.

Тя ще бъде постоянно жилище за 14 деца с умствени и физически увреждания, които до момента се намират в различни социални институции. Сградата е проектирана в съответствие със задължителните изисквания на Държавната агенция за закрила на детето. Спазено е и условието тя да съответства на архитектурата на близките до нея сгради и да се намира в близост до здравни, образователни, културни и административни заведения.

За да функционира услугата ще се разкрият 13 работни места за квалифициран и помощен персонал. Изграждането на Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) е първата стъпка към разкриването на алтернативни социални услуги и форми на грижа в среда, близка до семейната. Проектът не само подпомага социално децата и младежите, настанени в специализирани институции, но и съдейства за развитието и усъвършенстването на системата от социални услуги на територията на община Гоце Делчев.

Общата стойност на проекта е 785 346, 52 лв. съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 667 544, 54 лв.


Още за: проект   ЦНСТ   услуга   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар