Всички гимназии в област Благоевград са готови за онлайн обучение

29 октомври 2020 11:35   1841 прочита


От днес учениците в гимназиален етап на образование, преминават на дистанционно обучение. Според заповедта на министъра на здравеопазването онлайн обучението в страната ще бъде за срок от две седмици.

В Природо-математическата гимназия в Благоевград присъствено продължават да се обучават учениците от 5, 6 и 7 клас. Всички останали са на дистанционно обучение. Още вчера е издадена заповед, с която организацията на учебното време е променена за децата от прогимназиалния етап, обясни пред БНТ един от зам.-директорите Петя Въчкова. Те ще учат от 8 сутринта, вместо от 14 часа.

Всички деца са здрави, няма болни при малките. Има две учителки под карантина, един заразен учител и трима в болнични поради други заболявания. Отсъстващите учители са заменени благодарение на банка кадри.

Другият зам.-директор Йордан Цветанов каза, че учителите са оборудвани с преносими компютри, таблети и настолни компютри. Началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов обясни, че заповедта на министъра засяга 56 училища на областта и почти 13 000 ученици. Всички училища са в готовност за обучение в електронна среда

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар