Внимание за всички пътуващи! Нови цени на пътните такси по магистралите в Сърбия

29 януари 2020 09:43   4284 прочита


Общественото предприятие „Пътища на Сърбия“ публикува на своята електронна страница актуализирани цени на пътните такси по републиканската пътна мрежа на Сърбия, както и промени в пунктовете за тяхното заплащане. Новите условия важат и за новооткрития Коридор 10: Залцбург – Любляна – Загреб – Белград – Ниш – Скопие – Велес – Солун.

По информация на българското посолство в Белград по-важните промени, касаещи българските граждани, пътуващи от и към Сърбия, са следните:

1. По маршрута Белград-Цариброд, вместо досегашните четири, ще функционират само два пункта за заплащане на пътни такси.

2. В участъка от международната магистрала в района на гр. Ниш е пусната в действие затворена система от четири пункта за заплащане на пътни такси, която ще разпределя таксуването и движението на МПС по основните направления Белград-Цариброд и Белград-Прешево.

3. Актуалните пътни такси по основните направления за пътуване са както следва: - За МПС до 3500 кг. по маршрута Цариброд-Белград – 1290 сръбски динара или 11 евро - За МПС над 3500 кг. по маршрута Цариброд-Белград – 7720 сръбски динара или 65,50 евро; - За МПС до 3500 кг. по маршрута Белград-Шид (за Хърватия) – 410 сръбски динара или 3,5 евро (отчитането започва от пункт за заплащане Шимановци); - За МПС над 3500 кг. по маршрута Белград-Шид (за Хърватия) – 2530 сръбски динара или 21,5 евро (отчитането започва от пункт за заплащане Шимановци); - За МПС до 3500 кг. по маршрута Белград-Суботица (за Унгария) – 630 сръбски динара или 5,5 евро (отчитането започва от пункт за заплащане Стара Пазова); - За МПС над 3500 кг. по маршрута Белград-Суботица(за Унгария) – 3740 сръбски динара или 32 евро (отчитането започва от пункт за заплащане Стара Пазова).

4. Въведени са санкции за пътуващите в следните случаи: - загубване или повреждане на получаваната магнитна карта за таксуване; - забавяне на плащането на таксата повече от 24 часа; - представяне на използвана магнитна карта за таксуване. Наказателна такса, която се дължи в гореспоменатите случаи, е за най-дългия маршрут от автомагистралата. При пътуване само в района на Ниш и използване на един и същ пункт за заплащане на тол такси, таксуването става с единна тарифа в размер на 40 сръбски динара.

П.Попов


Още за: Сърбия   такси   пътища   цени   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар