Внимание! Очаква се сняг на Предел, не забравяйте зимните гуми!

03 декември 2019 09:57   4176 прочита


През следващото денонощие се очаква сериозно понижение на температурите в Пиринско и на много места е възможно дъждът да премине в сняг. За област Благоевград днес е обявен жълт код за обилни валежи.

В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през прохода Предел, както и през останалите планинските проходи на републиката, да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия. Припомняме, че грайферът на гумите през зимата не трябва да е по-малък от 4мм.

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките и съоръженията, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Г. Георгиев


Още за: сняг   Предел   гуми   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар