Вируси атакуват благоевградчани, опашки се вият пред лекарските кабинети!

25 ноември 2019 12:33   6307 прочита


Сезонни вируси започват да повалят благоевградчани. Пред лекарските кабинети в МБАЛ Благоевград има опашки от чакащи пациенти, видя репортер на struma. com. Симптомите, от които най-често се оплакват хората, са традиционни: хрема, болки в гърлото, кашлица, а в някои случаи те са съпроводени с висока температура, главоболие и отпадналост. Върлуващите в момента вируси не водят до сериозни усложнения и в повечето случаи инфекциите минават без някакво особено лечение.

Най-често лекарите предписват подпомагащи организма лекарства срещу температура, главоболие и кашлица и съветват да не прибягваме към самолечение, а да търсим тяхната помощ. Въпреки това, не бива да изключваме и бабините илачи, които доста добре повлияват на организма и не пречат на медикаментозното лечение, предписано от специалистите.

Обичайно най-податливи са децата под 2 години и пенсионерите. За хората над 65 годишна възраст, тази година бяха осигурени безплатни противогрипни ваксини, които преди няколко дни бяха доставени и вече могат да бъдат поставени във всеки лекарски кабинет. Право на това имат 150 хиляди души. Добре е ваксините да бъдат поставени още сега, съветват лекарите, за да има време организмът да изгради защита срещу вирусите, които ще ни връхлетят съвсем скоро.

А като превенция срещу грипа специалистите препоръчват добър сън, здравословна храна и чести разходки на чист въздух, както и избягването на контакти с болни хора. А да се поглезите с чаша топъл чай с мед, е най-доброто, което можете да направите, дори и да нямате никакви оплаквания!

П. Пенева


Още за: вируси   кабинети   пациенти   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар