Новините на югозападна България
Тежки дни за Деси Слава! Тя огромна си стои вкъщи, Благой вилнее по кръчмите (Фото)  
   РегистрацияЗабравена парола

Виктор Тасев от Благоевград с престижно второ място на 15-ия Национален риболовен турнир за деца


11 септември 2018 12:38   4592 прочитаЗапаленият рибар Виктор Тасев от Благоевград спечели второто място на 15-ия Национален риболовен турнир за деца за Купата на НЛРС-СЛРБ. Второкласникът в осмо СУ "Арсени Костенцев" е син на запаления сомаджия, който не веднъж сме отразявали, Станислав Тасев.

15-ият Национален риболовен турнир за деца за Купата на НЛРС-СЛРБ, се проведе на 8-ми септември, под мотото „Детето риболовец може без дрога“. 18 деца се събраха на езерото в курорта Старозагорски минерални бани. Точно в 9:00 ч. главният съдия Иван Димитров даде старт на състезанието, което продължи 3 часа според регламента, обяснен в предходния ден на техническата конференция. На нея бе теглен и жребият за разпределението на състезателите по сектори. След това под ръководството на Иван Димитров, секретаря Светла Иванова и главния организатор от страна на Националната организация Снежина Михайлова се проведе и томболата, която вдигна максимално адреналина на младите риболовци. След отговарянето на въпроси на риболовна тематика малчуганите получиха волейболни топки, очила за виртуална реалност, гейминг слушалки, чанти и др.

След известяването на края на турнира в 12:00 ч. и прецизното измерване на улова на младите надежди в риболовния спорт дойде време и за награждаването. Купи, медали, специални статуетки и грамоти връчиха Даниел Тошков – главен секретар на НЛРС-СЛРБ, Стефан Димитров – председател на ЛРС-Стара Загора и член на УС на НЛРС-СЛРБ, Станчо Станев – кмет на Старозагорски минерални бани, Тони Куцаров – член на старозагорския граждански клуб „Липа“, Георги Стефанов – председател на Българската федерация по риболовни спортове. На всички участници, класирали се извън призовата тройка, бяха раздадени грамоти.

Съгласно регламента всеки участник трябваше да бъде придружаван от свой роднина или оторизиран възрастен помощник от сдружението, което представлява. Приятно впечатление направи включването в Националния турнир на четири момичета, тъй като миналата година в неговото 14-о издание се състезава само едно.

Специалистът по лова на ЛРС-Велико Търново Кирил Бояджиев и заемащият същата длъжност в ЛРС-Панагюрище Иван Илиев споделиха задоволството си от факта, че турнирът за пореден път бе организиран на най-високо равнище, за което основна заслуга имаха Станчо Станев, кмет на Старозагорски минерални бани, Снежина Михайлова – експерт „Връзки с обществеността“ в НЛРС-СЛРБ, и главният съдия Иван Димитров, който за 15-а поредна година изпълнява тази най-отговорна роля при провеждането на Националния риболовен турнир за деца за Купата на НЛРС-СЛРБ. Отличната организация на проявата бе гарантирана и от председателя на БФРС Георги Стефанов.

Представителите на старозагорския граждански клуб „Липа“ Тони Куцаров и Станчо Станев отправиха любезна покана към Националното ловно-рибарско сдружение и сдруженията, членуващи в него, да обмислят сериозно провеждането и на други турнири по спортен риболов на езерото в Старозагорски минерални бани.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

Индивидуално класиране – момчета

Георги Стефанов – Клуб „Корморан“ - 1100 г
Виктор Тасев – ЛРС-Благоевград – 590 г
Персиан Йорданов – Клуб „Корморан“ – 590 г
Мартин Йорданов – ЛРС-Велико Търново – 560 г
Николай Лазаров – ЛРС-Панагюрище – 555 г
Симон Косев – ЛРС-Велико Търново – 355 г

С. Стоянов

Още за: Виктор Тасев  място  турнир  деца Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.