/ВИДЕО/ Съдия Екатерина Николова от РС-Благоевград проведе първа по рода си видеоконферентна връзка с Великобритания

18 ноември 2019 16:34   9681 прочита


Бе разпитан свидетел по имотно дело

Първа по рода си видеоконферентна връзка с Великобритания бе осъществена днес между Районен съд Благоевград и съда в Телфорд. Тя бе водена от съдия Екатерина Николова. Разпитан бе български гражданин, свидетел по дело за документна измама, чрез която е отпуснат заем, а като гаранция е заложена къща. Имотът и участниците в сделката са от Банско, а случаят е от 2009 година.

Такава видеоконференция с Великобритания не е правена до момента в целия апелативен регион. В нея взе участие и специализиран провайдър към службата за видеоконферетно обслужване на съдилищата във Великобритания. На заседанието присъстваха като наблюдатели съдии и прокурори, които не са част от делото.

Отново съдия Николова проведе преди месеци видеоконференция с Италия, чрез която бе разпитан свидетел по важно дело. Благоевградският районен съд е сред малкото съдилища в страната, който успя с много усилия и упорита работа да прилага на практика един изключително необходим начин на водене на разпити, които затрудняваха хода на делата.

П. Пенева


Още за: връзка   съд   свидетел   дело   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар