/Видео/ След повече от 2 години: Искат повторна експертиза за пожара, изпепелил над 15 000дка гора и пасища в Кресненското дефиле

06 ноември 2019 09:18   4820 прочита


Искане за повторна експертиза направи защитата на подсъдимия за пожара от 2017-та в Кресненското дефиле - Костадин Митев. Това стана на днешното заседание по делото за причиняването на огромния пожар, при който изгоряха над 15 000 дка гори, пасища и дори къщи при огнената стихия. В съдебна зала в РС Благоевград бяха разпитани свидетели и бе изслушано експертно заключение.

Адвокат Мая Драгиева, която защитава обвиненият в предизвикването на пожара, направи искане за извършване на нов оглед на мястото на пожара. Тя изрази съмнение, че огнището може би не е било само 1 и причината не е загасен фас, както се посочи в прочетената днес експертиза. Според нея, това, че са минали повече от 2 години, не е проблем за нов оглед и експертиза.

Съдия Пензов на този етап не назначи такава и изиска картофи доказателства от електроразпределителното дружество, което има обекти в района, както и карти от горското стопанство.

Припомняме, че за големият пожар от 2017 година, обвинен е пастирът Костадин Митев. Според обвинението огънят тръгнал поради непредпазливост, след като той хвърлил незагасен фас и сухата трева пламнала. Днес обаче, негови роднини го обвиниха в умишлен палеж, за който Митев взел 10 000лв.Той обаче не пожела да отговори на този въпрос. Следим развитието по случая и от следващото съдебно заседание. Очаквайте подробности.

П. Пенева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар