/Видео/ Разгорещени дебати около закриване на училището в с. Поленици на сесия на ОБС Сандански

26 април 2018 15:27   7623 прочита


Изключително разгорещени и емоционални дебати възникнаха на днешното заседание на ОбС-Сандански около предложението на кмета К. Котев за закриването на училището в село Поленица.

Припомнено бе от Костадин Станоев, че тази точка в предишни заседания е разглеждана. За това той попита има ли друга фактическа обстановка, която налага отново да бъде разглеждана тази точка. Той припомни, че казусът е изключително важен за всички, за това трябва отговорно да бъде разгледан. От друг съветник бе коментирано, че трябва да им бъде предоставена справка за броя на училищата на територията на Община Сандански, броят на учащите се деца в училището. Също така при евентуално затваряне да се уточни, къде ще бъдат разпределени децата да учат.

Съветникът Светослав Иванов посочи, че трябва да бъде потърсен вариант да се направи ремонт на сградата и да бъде изграден санитарен възел, тъй като към момента има само външна тоалетна. Кметът Кирил Котев направи уточнение, че проблемът не е само санитарния възел. "Проблемът е комплексен. Материалната база е в много лошо състояние. Ходили сме на място с вас и знаете какво е състоянието на сградата."

Подхвърлени бяха твърдения, че умишлено от години на сам се върви към закриването на училището, за да бъде разпродадена сградата и имотът, който е апетитен за инвеститори.

Един от съветниците попита какво остава още за разпродаване в село Поленица. Поиска справка за това какви общински имоти има там.

Думата бе дадена и на двама родители на деца от селото, които много емоционално изразиха позицията си, че не са за закриването на училището, а за това да бъдат предприети мерки по неговото реновиране, или да бъде сменен статутът му и да бъде направено зелено училище, но категорично не искат закриване.

Чуйте какво казаха във видеата.

Ани Георгиева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар