/ВИДЕО/ Опашки в Паспортна служба - Благоевград! Хората чакат с часове за документи!

29 юли 2019 15:51   10343 прочита


Опашка от десетки граждани се извива в Паспортна служба в Благоевград, видя репортер на struma.com. Много благоевградчани, както и хора от съседните населени места, пропътували разстоянието до 01 РУ-Благоевград, за да подновят документите си или да извадят нови, търпеливо чакат реда си.

"Вече чакам повече от час", оплака се жена от Разлог, дошла да получи вече готовите си документи. Час и половина пък е чакала благоевградчанка, за да подаде документи за международен паспорт на своя син. Хората на опашката са допълнително изнервени и от жегата, тъй като последните чакащи са в двора - на открито под силното парещо слънце.

Припомняме, че от началото на юли звената на "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Благоевград работят с удължено работно време. Всички гишета в 01-РУ-Благоевград работят от 8:00 до 18:00 часа без обедна почивка. Въпреки това, чакащите за документи са много и образуването на опашки е неизбежно.

Традиционно летния сезон е най-натоварен за издаване и преиздаване на лични документи, коментират служителите на гишетата. Живеещите в чужбина българи използват отпуска си, за да оправят международните си паспорти и личните карти, същото важи и за тези, които планират почивка зад граница.

От МВР напомнят, че български граждани с постоянен адрес на територията на цялата област Благоевград могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко РУ на МВР към ОДМВР-Благоевград.

Г. Георгиев


Още за: опашка   граждани   служба   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар