/ВИДЕО/ Лятна анкета на Struma.com! Сезонът на ваканцията! Къде предпочитат да почиват благоевградчани и как се справят с жегите?

18 юли 2019 14:25   7490 прочита


Дали ще почиват благоевградчани и как се справят с горещините, попитахме днес съгражданите ни. Мненията, които събрахме относно лятната им ваканция са разнообразни. Оказва се, че не са малко хората, които все още предпочитат родното черноморие. Хората, които предпочитат ваканцията в България споделят, че от години посещават едно и също място и не биха рискували да отидат на нов, непознат курорт.

Други пък са на мнение, че на нашето море биха похарчили по-малко средства и затова го предпочитат. Срещнахме и немалко почитатели на най-нашумялата напоследък дестинация - Гърция. Като основен мотив да прекарат почивката си в южната ни съседка, благоевградчани посочват разстоянието. Опашките по граничните пунктове не ги смущава.

По-взискателните пък са забелязали разлика в отношението на гърците спрямо клиентите, в сравнение с обслужването в България и това ги е накарало вече да избират почивка зад граница. Доста хора, които нямат достатъчно средства за пълноценна почивка или време пък избират еднодневни екскурзии до Гърция.

"Качваме се на автобуса и след 3 часа сме на плажа с фрапето. Печем се цял ден и следващата седмица пак отиваме. Така правим всяко лято. Тази година вече ходихме 2 пъти", казва Милена, която заедно с дъщеря си е предпочела да релаксира по този начин.

Планинари също не липсват. Доста хора търсят прохладата на Родопите, Рила и Пирин през лятото. Там почиват пълноценно и се зареждат с положителна енергия, далеч от шумотевицата по морските курорти, казват запалените любители на отдих сред гората.

Срещнахме и абсолютни работохолици, които заявиха, че нямат време за почивка, а ще работят през цялото лято, както и такива, които все още не са решили къде и как ще прекарат отпуската си.

Що се отнася до жегите, благоевградчани не се страхуват от тях - напук на съветите на лекарите да не излизат в обедните часове, хората са навън. Кой с шапка, кой се разхлажда със студена напитка, кой е седнал на сянка.... Благоевград си остава един от най-топлите градове в страната, а благоевградчани - най-слънчевите хора!

На хората, на които тепърва им предстои да почиват, желаем незабравима почивка!

Екип struma.com


Още за: анкета   сезон   ваканции   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар