Изграждат навес за помен в гробищен парк „Нови гробища“ в Благоевград

22 септември 2019 12:55   4 коментара   9226 прочита


Изграждат навес за помен на гробищен парк „Нови гробища“ в Благоевград. За Struma.com заместник-кметът на община Благоевград по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева уточни, че средствата за неговото изграждане са заложени в Инвестиционната програма на общината за 2019 година.

„Имаме заложени средства за проектиране и изграждане на навес в гробищния парк. Ще бъде изготвен проект, след което ще бъде одобрен по надлежния ред и съответно ще бъде реализиран.

Проектът ще представлява навес, който ще бъде изцяло от метална конструкция, ограден от трите страни с панели. Площта на навеса ще бъде около 200 кв. Той ще бъде използван за помени и възпоменания“, допълни инж. Емилия Тунев.

На сайта на Община Благоевград вече е обявена и обществена поръчка за реализиране на проекта за навес. Прогнозната стойност на цялостното изпълнение е 150 хиляди лева с ДДС. Навесът ще бъде изграден в местността „Колибите“.

Цвети Иванова


Още за: навес   помен   парк   програма   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
22 Септември 2019 16:25 | Паметлив
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

В общината има работен проект иэготвен от арх. Калпачки: малка църква, дом на покойника и паркинг. Вземете та го реализирайте


22 Септември 2019 19:06 | ???????????
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

А какво се случи със старата зала на покойника на същите гробища?????


23 Септември 2019 04:23 | ....
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Важно е някой наш човек да се налапа.
Не само навес, како???!!!! Трябва дом на покойника, камери и т. н!!! Полвинчати работи не ни трябват!!! Идете в една Дупница и вижте какво са направили хората от години. Срам за Окръжен град!!! Но аман от управници Селяни!!!!


23 Септември 2019 07:49 | .
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Преди Новите гробища строят най-модерния дом на покойника с камери, зала за сбогуване и зала за раздаване
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар