Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина  
   –егистрац舫абравена парола

/¬»ƒ≈ќ/ Ѕлагоевградчани почетоха божи€ пратеник —в. јрхангел ћихаил


8 ноември 2019 09:58   2300 прочитаƒнес е професионални€т празник на полици€та


ѕразнична литурги€ по случай јрхангеловден бе отслужена в храм "¬ъведение Ѕогородично" в Ѕлагоевград тази сутрин. —тотици в€рващи посетиха черквата, за да запал€т свещ и да се помол€т за здраве. ƒнес църквата почита един от седемте ангела - јрхангел ћихаил, който е пазител на душите и борец против злото, а като пратеник на Ѕога една от най-важните му мисии е да прекъсва земни€ ни път и да прибере душата на човека. «атова е известен и като ангелът на смъртта.

Ќа днешни€ ден на трапезата е задължително да присъства хл€б, курбан, варено жито и вино. ’ил€ди благоевградчани днес имат повод да почерп€т, защото едни от най-често срещаните имена празнуват имен ден. —ред т€х са јнгел, ћихаил, –адослав, ѕламен, ћилен и всички техни женски варианти и производни.

Ќа днешни€ ден повод да празнуват имат и служителите от Ќационална служба "ѕолици€" на ћинистерството на вътрешните работи, които отбел€зват професионални€ си празник.

„естит празник на всички! Ѕъдете здрави!

ѕ. ѕенева

ќще за: јрхангеловден  храм  в€рващи ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.