"Веселие" прославя Симитли у нас и зад граница

15 юли 2019 15:47   3640 прочита


Ансамбъл "Веселие" завладя сърцата на публиката със своите изпълнения и прослави за пореден път Симитли. Преди броени дни ансамбъл "Веселие" се завърна от задгранично турне, където ансамбълът гостува за концерт в град Чачак (Р. Сърбия), а също така взе участие на IX международен фестивал "Срещи на приятели", който се проведе в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина.

Там, заедно с ансамбли от Хърватска, Черна гора и домакините от Босна, момчетата и момичетата от Веселие представиха красотата на българския фолклор, завладяха сърцата на публиката със своите изпълнения и прославиха за пореден път нашия град Симитли. Най-добри спомени у децата останаха съвместните открити уроци с децата от Босна и Херцеговина, където взаимно изучаваха босненски и български фолклорни хора. Разходките в старата част на града бяха една малка награда.

Две първи награди от фестивала "Фолклорна среща" в с. Елешница спечели танцовият състав на ансамбъла и детската певческа група. След това ансамбълът изнесе 100 -минутен концерт в гр.Добринище, където взе участие в традиционното "Добринищко лято.

Ръкводителите благодарят на всички изпълнители за положените усилия, заради които получиха заслужени награди.


Още за: веселие   Симитли   граница   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар