Великденски турнир по шахмат за деца от Сандански, Кресна и Петрич

29 април 2019 11:32   4179 прочита


Вчера се проведе традиционния Великденски турнир по шахмат за деца от Сандански, Кресна и Петрич. В турнира взеха участие 28 деца, разделени в две възрастови групи: 1-4 клас и 5-8 клас. От Кресна в състезанието се включиха 13 деца. "Това е предварителен турнир и подготовка за международния турнир, който ще се проведе на 30 юни в Кресна в памет на Симеон Юручки" заяви Румен Николов - председател на Клуба по шах в гр.Кресна.

Симеон Юручки е бивш председател и организатор на шахмата в града. В негова памет деца от целия благоевградския регион ще вземат участие в състезанието. Това е първият по рода си турнир по шахмат, който ще се проведе в Кресна и организаторите канят всички майстори на мисловния спорт от региона да се присъединят.

Великденският турнир се провежда в Сандански, в залата на Общинския съвет и е посветен на празника на града. Всички участници демонстрираха майсторство и спортен хъс, а най-добрите бяха наградени с купи. За всички останали имаше грамоти. Преди месец Община Сандански осигури помещение, в което младите шахматисти упражняват сложния спорт два пъти седмично. Днес по-опитните майстори на шаха ще имат възможност да се изявят в основния турнир за възрастни.

П. Пенева


Още за: турнир   шахмат   деца   Сандански   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар