Великденски концерт на Централния площад в Разлог

30 април 2016 13:48   4190 прочита


Великденските мероприятия в Разлог са част от празничното настроение на жителите и гостите на града. Дни преди Великден на Централния площад в Разлог се проведе Великденски концерт. Мероприятието е организирано от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. В него взеха участие фолклорни групи и индивидуални изпълнители от читалищата в община Разлог. Концертът откри Детско театрално студио към читалището в града, с ръководител Росица Тумбева. Децата, облечени като великденски яйца, представиха стихове, свързани с Великден.

Много настроение визуализираха всички изпълнители на сцената. Традиционно изпълненията на читалищата остават следа в душите на публиката от красивото народно творчество на Разложкия край.

Самодейците от всички читалища показаха своя талант пред препълнения площад, а концертът уважиха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина, д-р Мария Копанарова-Тасева-председател на ОбС-Разлог, Венцислав Гърменов-зам.-кмет по социалните дейности, жители и гости на града.

Пред сцената и тази година бе представена изложба на боядисани яйца и козунаци от местни производители, с които бяха почерпени присъстваците на площада в Разлог.

Концертът завърши с изпълнение на самодейците от НЧ „Самообразование“, с. Бачево и с пожелание за светъл празник, който да донесе мир и спокойствие в домовете на всички, любов и вяра в бъдните дни.

 


Още за: Великден   концерт   Разлог   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар