Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан  
   –егистрац舫абравена парола

¬ажно за благоевградските пенсионери! —коро да очакват писма от Ќќ»!


13 юли 2018 11:38   6979 прочитаЌационални€т осигурителен институт (Ќќ») ще изпрати 81 052 персонални уведомителни писма- до всички осигурени лица, които през 2019г. навършват изискуемата от  одекса за социално осигур€ване ( —ќ) възраст за пенсиониране и на които не е отпусната пенси€ за осигурителен стаж и възраст при услови€та на ранно пенсиониране. “ова съобщиха от институци€та. ќсвен информаци€та за осигурителните им права, в писмата са посочени и документите, които всеки следва да представи заедно със за€влението за отпускане на пенси€.

ѕрез 2019г. изискуемата за жените възраст за придобиване право на пенси€ за осигурителен стаж и възраст е 61 години и 4 месеца, а за мъжете 64 години и 2 месеца. ѕравото за пенси€ се придобива при наличие на 35 години и 8 месеца осигурителен стаж за жените и 38 години и 8 месеца за мъжете. Ќеобходимо е обаче и двете изисквани€ («а възраст и стаж) да се изпълн€т едновременно, пише 24chasa.bg

ќще за: Ќќ»  писма  лица ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.