Важно! От днес за българите в чужбина става по-лесно!

07 август 2018 10:06   14091 прочита


При влизане на територията на чужда държава телефонът ви ще изписва номера на денонощната дежурна телефонна линия в МВнР

Всеки български гражданин, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при влизане на територията на чужда държава ще получава от днес – 7 август, кратко текстово съобщение с информация за номера на денонощната дежурна телефонна линия в МВнР (+359 2 948 24 04), на която може да потърси помощ в случай на извънредна ситуация.

Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи. Съобщението ще бъде получавано веднага щом абонатът попадне в роуминг. Така телефонът за спешни случаи на МВнР ще е подръка в паметта на телефона на всеки гражданин зад граница.

Към тази инициатива на Министерството на външните работи с готовност се присъединиха трите национални мобилни оператора – А1, VIVACOM и Telenor, в знак на подкрепа към усилията ни за подобряване на административното обслужване и по-ефективна защита на българските граждани в чужбина, казват от пресслужбата.

trafficnews.bg


Още за: територия   телефон   линия   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар