Важно! Край на Застрахователна компания "Олимпик"! Обявиха производство по несъстоятелност

30 юли 2019 15:12   5275 прочита


Офисът в Благоевград бе открит помпозно през лятото на 2017 година

Кипърският съд постанови решение за откриване на производство по ликвидация на „Olympic Insurance Co.Ltd“, дружеството, извършващо дейност на територията на Република България чрез „Застрахователна компания Олимпик - клон България”. В Благоевград офисът на компанията бе открит помпозно през лятото на 2017 година и затваря врати 2 години по-късно.

Съдът назначи двама постоянни ликвидатори, като това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, както и официален представител на Република Кипър.

Следващият етап е надзорният орган върху застраховането на Република Кипър да информира надзорните органи на всички други държави-членки на Европейския съюз за решението за откриване на производство за ликвидация, включително на конкретните последици, произтичащи от това производство.

Извлечение от решението за откриване на производството за ликвидация ще бъде публикувано в официалния вестник на Република Кипър, както и в официалния вестник на Европейския съюз.

Комисията за финансов надзор на Република България своевременно ще публикува точна и изчерпателна информация във връзка с откриването на производството за ликвидация на страницата си: www. fsc. bg. Актуална информация може да бъде получена и чрез информационния център на Комисията: 0800 40 444 (безплатен телефонен номер).

Комисията за финансов надзор (КФН) носи отговорност пред българското общество да следи постоянно развитието на ситуацията и да оповестява публично всяка важна информация, свързана на първо място с интерес на българските потребители/кредитори на дружеството. На второ място, КФН се ангажира да комуникира действията, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначенитe ликвидатори на „Olympic Insurance Co. Ltd“ предприемат. На трето място, Комисията има и ангажимент да изисква от всички институции, които имат отношение към случая, оказване на необходимото съдействие на лицата, които имат застрахователни вземания, произтичащи от договори със „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ.

П. Иванов


Още за: съд   решение   ликвидация   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар