В Разлог: Доброто обедини хиляди на концерта-спектакъл с мисия „Живот за Георги“ 

21 юни 2024 08:52   2650 прочита


 
Да поведеш битка за живота на човек – каква по-велика мисия. Мисия, която обедини най-добрите музиканти и групи от Разлог, Гоце Делчев, Кюстендил, Струмица – Р Северна Македония. 
Мисия, която обедини не само ромската общност в Разлог, но и всички с големи сърца. 
В базата на „ДВАЛ“ – Разлог среща си дадоха култови музиканти и групи, дошли от всички краища на страната – да помогнат: Galactic Group, Кристиян Шаламанов, Цветелина Грахич 
Miki Group, Местни зурнаджийски групи, Манди, към тях се присъедини и духовата музика на Струмица, Р Северна Македония. 
Мисия – да се спаси живота на един добър човек. Да се спаси Георги от Разлог, който е с нефункциониращи бъбреци и увреден черен дроб, и се нуждае спешно от животоспасяваща трансплантация на стойност 30 000 евро, непосилна за неговото семейство. 
А Георги беше седнал настрани, усмихнат и притеснен. До него е съпругата му, която ще дари своя бъбрек, за да може той да получи своя животоспасяващ от друг донор, а сълзите й текат... и от благодарност, и от мъка. 
Концертът привлече стотици жители от община Разлог, между които и зам. -кметовете Гергана Костова и Славчо Фарфаров, общинските съветници Петър Попов и Марио Терзиев, Стефан Манов – организатор на кампанията за малката Сълза Емилова от Дупница, който дари 5000 лева за каузата, и много други. 
Всички музиканти, включително и Цветелина Грахич, пяха благотворително, като Галактик груп се присъединиха към каузата и с немалка сума. 
Концертът се превърна в надсвирване и надпяване – с кауза. На сцената се изявиха талантливи музиканти, групи, певци. Всички аплодираха и пяха с любимата на Кристиян Шаламанов и вече негова съпруга ЦВЕТЕЛИНА ГРАХИЧ. 
Концертът „Живот за Георги“ се превърна в празник на добротата. На малката доброта, която може да прави чудеса. 
Чудото – да се спаси човешки живот.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар